Keresés
Close this search box.

Kérdések és válaszok a demokratikus oktatásról

image_pdfimage_print

Kérdések a demokratikus oktatásról

1. Ön személy szerint, miért tartja fontosnak, hogy a gyermekeket már iskolás, kiskortól a demokratikus elvek szerint neveljék, oktassák?

2. Mely elveket, készségeket gondolja mindenképp fontosnak az oktatási, nevelési tevékenységei során?

3. Hogyan építik be a demokratikus nevelés elveit a tanóráikba, illetve az órákon kívüli tevékenységeikbe, iskolai életbe? Milyen gyakorlatokat alkalmaznak? (pl: iskolagyűlések az iskolában, ha vannak; osztályfőnöki órák; osztályon belüli konfliktusok kezelésekor…stb)

4. Mennyire tartja alkalmazhatónak a NAT által összeállított állampolgárságról, demokratikus nevelésről szóló tervezetet, nevelési célt? Esetleg kiegészítené-e valamivel? Ha igen, kérem fejtse ki.

5. Ön szerint, milyen előnyei és hátrányai lehetnek ennek a nevelési elvnek?

6. Melyek azok a személyek vagy szakirodalmak amelyek nagy hatással voltak az Ön pedagógiai munkájára? Milyen plusz ismeretekkel járultak hozzá az eddigi tapasztalataihoz, tudásához?

7. Kérem ossza meg eddigi tapasztalatait, (felmerülő nehézségeit, ha voltak ilyenek) a demokratikus neveléssel kapcsolatban.

A válaszok

Kapcsolódó bejegyzések:

image_pdfimage_print
(Visited 119 times, 1 visits today)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További bejegyzések:

pedagógia

Azt tanulok amit szeretnék….

Angol nyelvü felirattal egy izgalmas pedagógia témájú film, egy elsö pillanatban szokatlan tanítási módszerröl. Érdemes többször is megnézni és a videó utáni ajánlott irodalomból tovább

A demokrácia ideálja

Az iskolarendszer zsákutcája és a kiút

Mi a probléma az iskolarendszerrel? Egy társadalom, amely meg szeretne felelni a demokrácia ideáljának meg kell követelje magától azt is, hogy iskolarendszere, és így iskolái

kapcsolat

Biztonságos kapcsolatok

Bevezető Egészséges kapcsolatok fontosak ahhoz, hogy az emberek tevékenyek és termékenyek legyenek. Az egészséges kapcsolatok egyben biztonságot adnak az azokban résztvevőknek. Másként szólva egy egészséges

Kapcsolat

Ha érdekeltek a honlapon megjelent eddigi írások, fordítások és szeretnél értesítést kapni ha valami újonnan került ki, akkor itt kérhetsz értesítést!